Holnap történt (HVG Könyvek)

Fülszöveg

A science fiction valóságában élünk. A minket körülvevő technológiai környezet és a futurisztikus fejlesztések hatalmas változást hozhatnak az előttünk álló néhány évtizedben. A Holnap történt öt aktuális témát jár körül: a 3D-s nyomtatást, az Egyesült Államok pozíciójának meggyengülését, a Nagy Testvér Rt.-t, a transzhumanizmust és a Mars-utazást.

Kánai András kommunikációs szakember, futurológus és sci-fi blogger a legújabb tudományos kutatások alapján elemzi a trendeket, sőt alternatív jövőképeket is felvázol. Könyve nemcsak az utópikus és disztópikus forgatókönyvek katalógusa, hanem kiállás a technológiai fejlődés és a pozitivizmus mellett.

Olvasói vélemények

Geekz/444.hu
“Üresjárat nincs, illetve éppen ellenkezőleg: érezhető, hogy Kánai mindegyik kérdésről külön-külön is meg tudna tölteni egy ehhez hasonló terjedelmű kötetet. Az írások ennek dacára relatív rövidségükben is kiegyensúlyozottan, jól szerkesztettek – az ötből csak egyet (megőrizheti a világunkban betöltött domináns helyzetét a sci-fikben már annyiszor és annyiféleképpen összeomlott USA?), zártam le úgy, hogy mindenképp javára vált volna a nagyobb terjedelem (ha Kánai szűkebb spektrummal dolgozik is, Fukuyama és Huntington után objektíve lehetetlenség mindössze hatvan oldalba zárni egy ehhez hasonlóan rengeteg aspektusból vizsgálható kérdést).”

 

Roboraptor/24.hu
“A Holnap történt hasznos könyv. Közérthető nyelven vezet be minket kedvenc regényeinkből és filmjeinkből ismert témákba, elgondolkodtat jövőnkről, az előttünk álló technológiai fejlődésről és az ebből következő megoldandó problémákról, de legfőképpen felkelti az egyszeri ember érdeklődését az öt kiemelt téma iránt, és további kutatásra készteti. Ha Kánai könyvének hatására egyre többen olvasnak Mars-kutatásról, 3D-nyomtatásról vagy transzhumanizmusról, már elérte célját.”

 

SFmag
“Mi ez a könyv? Könyvtárosi agyam jelzi, hogy valószínűleg beleőrülnék, ha megfelelő polcra kellene raknom. És mégis, odaraknám mindenhová, ahova kell. Fogod ezt a könyvet, akárhol kinyitod, és olyan ötleteket, koncepciókat találsz, ami – az öt téma ide vagy oda – azonnal elkap, hogy felfeszegesd a valóságon a motorháztetőt, és tudd, mennyi az annyi.”

 

Új Szó

“A Holnap történt a civilizáció, az ember jövőjéről szól. A fölvázolt tudományos háttér alapos, de nem nehezedik teherként az olvasóra. Azok is bátran kezükbe vehetik a könyvet, akik csak most kezdenek el gondolkodni a jövő forgatókönyveiről. “

#MaHolnap

Add meg e-mail címét, és inspirálódj kézműves gondossággal kiválogatott hírekből, írásokból!

sfinsider@gmail.com